Het begon allemaal met de komst van een Border Collie en de vurige wens met deze hond te kunnen gaan schapendrijven

Ik ontdekte in de buurt twee mannen die zich bezig hielden met het schapendrijven. En daar kon ik met m’n jonge hond komen trainen. Zo kwam van het een het ander. Er was meer behoeft aan trainings mogelijkheden voor Border Collie bezitters en het fokken van Schoonebeeker Heideschapen nam een serieuzere vorm aan. Stichting Westlandse Schaapskudde werd opgericht en ik kwam in het bestuur van de Stichting terecht.

In juli 2010 ben ik, Judith Prins, Grazend Populair gestart met een deel van de kudde van Stichting Westlandse Schaapskudde. In dat zelfde jaar hebben we naast de Schoonebeeker ook Drentse Heideschapen aangeschaft. De kudde zal steeds tussen de 200 en 300 dieren tellen. Afhankelijk van de hoeveelheid land die we hier in de buurt kunnen begrazen. Het streven is dat 1/10 van de kudde uit Schoonebeekers zal bestaan en de rest uit Drentse Heideschapen.

Wij houden ons voornamelijk bezig met het onderhoud van natuurterreinen en braakliggend land voor Het Hoogheemraadschap van Delfland, Zuid Hollands Landschap, Gemeente en projectontwikkelaars. Wij zijn als het ware een maaibedrijf maar dan met natuurlijke maaiers , schapen. Maar we starten ook steeds meer projecten met als doel natuurbehoud, onderhoud en het scheperen voor Dunea.

Het werk doe ik natuurlijk niet in mijn eentje maar met een gezellig team

Bestaande uit:

Judith Prins

Wil Prins

Wil en Arie Kool

 

John Bol

BEGRAZING

SCHEPEREN

EDUCATIE

BORDERCOLLIE TRAINING

 VACHTEN EN WOLVERKOOP

Grazend Populair is een bedrijf met als instelling dat de kudde zichzelf moet bedruipen. Wij werken allen als vrijwilliger bij de kudde. Gemaakte kosten proberen we zoveel mogelijk vergoed te krijgen. Tot op heden hebben we geen subsidies ontvangen.