Border Collies

De Border Collies is een ras dat is ontstaan in Groot-Brittannië uit verschillende soorten honden. Men was op zoek naar een gedreven, zelfstandige hond die kon helpen bij het opzoeken, bijeen  drijven en verplaatsen van de grote kuddes schapen die in de bergen leven. Steeds werden de best werkende honden aangehouden en zo ontstond na jaren de Border Collie. De honden hebben grote “Will to Please” en zijn erg leergierig . De meeste Border Collies zijn zwart – wit maar drie-kleur, grijs – wit en bruin – wit komen ook voor .

 

Wij werken ook met Border Collies. Regelmatig moeten er schapen verplaatst of gevangen worden en de honden zijn dan uitstekende hulpjes.

Voor een Border Collies is het erg belangrijk dat ze wat te doen hebben. Het krijgen van opdrachten die ze voor jou kunnen uit voeren maakt ze helemaal gelukkig. Veel mensen denken dat het voldoende is om met de Border Collie een uur of langer te gaan wandelen Dat vinden ze heerlijk en het geeft ze lichamelijk voldoening maar het is niet voldoende voor hun geestelijke voldoening. Het hoeft niet altijd in het schapendrijven te worden gezocht maar ook andere honden sporten als  b.v. behendigheid of fly-ball vinden ze heerlijk om te doen.

Voor veel mensen is het houden van schapen niet mogelijk. In heel Nederland zijn er diversen trainings-centra te vinden waar er met de hond kan worden geoefend in het schapendrijven. Ook de wedstrijd sport groeit nog steeds.

Dominique Keijzer van Dier & Zorg aan Huis verzorgd de trainingen voor mensen met een Border Collie op onze stal locatie aan de Haagweg. Niet heel erg fanatiek. De meeste mensen vinden het gewoon lekker iets met hun hond te doen en iets wat ook de hond erg leuk vind.  Helaas hebben we maar beperkte ruimte, en tijd om training te geven.